Organizatorii Festivalului Internațional de Arte Vizuale VAMA SUB LUMINI DE OSCAR (VSLO) m-au invitat anul acesta să vorbesc despre fotografia oficială în cadrul unui seminar ce va avea loc în Vama Veche, în data de 26 august. Așa că... Steluța Popescu, oare ce este fotografia oficială?

Fotografia oficială este o Fata Morgana la care visăm cu ochii deschiși în timp ce ne uităm la fotografiile lui Pete Souza (fotograful oficial al președintelui Obama). De fapt, fotografia oficială este o constrângere, un corset de reguli și cutume între care trebuie să te miști cu grația unei balerine în încercarea de a lăsa creativitatea să respire.

Întreg anul 2016 am fost fotograful oficial al premierului Dacian Cioloș. A fost o provocare să fotografiez timp de un an un singur om și să îmi păstrez atenția proaspătă în fiecare fotografie, ca în prima zi. Asemeni unui vânator, anticipam mișcările, intuiam starea de spirit, cunoșteam fiecare gest, fiecare zâmbet. Și declanșam.

Dacă sunteți curioși să aflați cum e să fii fotograful de serviciu de la Guvern vă aștept la seminar. Nu sunt povești de vacanță ci muncă, doar muncă si foarte multă pasiune.