Expoziție de fotografie.

Anul 2016. Dacian Cioloș - premierul României. Steluța Popescu - fotograf. 

Fără reguli, fără cutume, fără constrângeri în încercarea de a prinde sufletul unui om în imagini.

Vernisajul va avea loc în data de 26 august 2017 în cadrul Festivalului International de Arte Vizuale VAMA SUB LUMINI DE OSCAR.

Organizatorii Festivalului Internațional de Arte Vizuale VAMA SUB LUMINI DE OSCAR (VSLO) m-au invitat anul acesta să vorbesc despre fotografia oficială în cadrul unui seminar ce va avea loc în Vama Veche, în data de 26 august. Așa că... Steluța Popescu, oare ce este fotografia oficială?

Fotografia oficială este o Fata Morgana la care visăm cu ochii deschiși în timp ce ne uităm la fotografiile lui Pete Souza (fotograful oficial al președintelui Obama). De fapt, fotografia oficială este o constrângere, un corset de reguli și cutume între care trebuie să te miști cu grația unei balerine în încercarea de a lăsa creativitatea să respire.

Sunt carti care ne coplesesc, care prind viata prin noi si care ne traiesc in ele. Sunt carti care, odata incepute, nu se mai lasa terminate nu din simplul motiv ca sunt neinteresante ci pentru ca sunt o capcana in care nu vrem sa ne prindem.

Nu stiu unde incepe si unde se termina viata.

Acum o luna am citit un articol despre un studiu efectuat de oameni de stiinta, studiu care demonstra ca viitorul poate influenta trecutul si ca timpul poate merge inapoi. Foarte complicat, am citit articolul de vreo trei ori si nu sunt sigura nici acum ca l-am inteles pe deplin.

In laborator se pot demonstra multe in timp ce noi stam pe marginea santului si ne gandim ca reactiile din eprubeta nu se vor transforma prea curand intr-o tornada ce vine direct spre casa noastra. Asa ca atunci cand am auzit usa de la intrare trantindu-se si am vazut vartejul in sufragerie, am acceptat adevarul celor citite in articol.