Expoziție de fotografie.

Anul 2016. Dacian Cioloș - premierul României. Steluța Popescu - fotograf. 

Fără reguli, fără cutume, fără constrângeri în încercarea de a prinde sufletul unui om în imagini.

Vernisajul va avea loc în data de 26 august 2017 în cadrul Festivalului International de Arte Vizuale VAMA SUB LUMINI DE OSCAR.

Organizatorii Festivalului Internațional de Arte Vizuale VAMA SUB LUMINI DE OSCAR (VSLO) m-au invitat anul acesta să vorbesc despre fotografia oficială în cadrul unui seminar ce va avea loc în Vama Veche, în data de 26 august. Așa că... Steluța Popescu, oare ce este fotografia oficială?

Fotografia oficială este o Fata Morgana la care visăm cu ochii deschiși în timp ce ne uităm la fotografiile lui Pete Souza (fotograful oficial al președintelui Obama). De fapt, fotografia oficială este o constrângere, un corset de reguli și cutume între care trebuie să te miști cu grația unei balerine în încercarea de a lăsa creativitatea să respire.

"I don't want realism. I want magic. Yes, yes, magic!" (A Streetcar Named Desire)

Imbatranim. Uitam. Viata ne smulge din noi si ne abandoneaza printre straini. Zi dupa zi, noapte de noapte, devenim ei. Sadim si crestem in noi vise pe care le pierdem apoi pe drumul spre nicaieri.

Sunt carti care ne coplesesc, care prind viata prin noi si care ne traiesc in ele. Sunt carti care, odata incepute, nu se mai lasa terminate nu din simplul motiv ca sunt neinteresante ci pentru ca sunt o capcana in care nu vrem sa ne prindem.

Nu stiu unde incepe si unde se termina viata.

De ce timpul isi gaseste de fiecare data masura si de cele mai multe ori o masura prea mica? De ce oamenii minunati nu-si afla locul in masuri mai mari, sa stea mai mult timp printre noi? Sorin Medeleni, imi pare rau ca timpul tau a fost prea masurat!

(18 mai 1952 - 20 decembrie 2015)